De bästa bilspelen på marknaden

Så länge det funnits spel till datorer så har det funnits bilspel. Framför allt slog bilspelen igenom ordentligt när Amiga 500 var en populär hemdator. Ett kraftpaket som man inte trodde kunde bli snabbare då den kom gav möjlighet till mycket realistisk grafik, ljud och spelupplevelse. När Testdrive kom var det många som aldrig trodde att grafiken skulle bli bättre, något som är svårt att tro om man tar en titt på spelet nu och jämför med utbudet som finns nu. Det var också efter detta som det började utvecklas tillbehör till datorerna som rattar, gas och bromspedaler som ytterligare ökade verklighets känslan och som gjorde bilspelen än mer populära.

Olika varianter av bilspel

Dels fanns det banracingspel i form av arkadspel där bilarna kördes i en bana sedd ovanifrån och dels fans det bilsimulatorerna där spelaren sitter som förare i bilen och kör. Det kom en uppsjö av olika varianter ifrån olika speltillverkare med olika framgång och popularitet. De som toppade var de klassiska formel ett spelen där man som racerförare satt i bilen och med hjälp av olika tangenter kunde välja att titta från olika vinklar under tiden som man körde. Det kunde vara bakåt för att se om någon följde efter eller åt sidan för att se om någon körde om. Idag finns detta koncept fortfarande kvar i spel som Project Cars och wrc2 men med mycket mer avancerad grafik och med många fler parametrar än vad de gamla spelen kunde erbjuda. Det finns komplexa uträkningar för hur en bil beter sig på en bana, i luften och vid ett nedslag. Kurvorna är uträknade med avancerade matematiska formler som skapar en otrolig verklighets känsla.

bästa bilspelen

Allt detta är möjligt tack vara mer avancerad teknik och snabbare datorer som kan göra fler och mer avancerade uträkningar snabbare än vad de gamla datorerna kunde göra. Sen finns det i dagsläget också lite nya varianter av bilspel som exempelvis slot spelet Drive: Multiplayer Mayhem går att spela online via många olika casino siter som marknadsför spelet. Ett annorlunda bilspel där det också går att plocka hem en del pengar under spelets gång vilket alltid är ett trevligt plus. Ett annat spel som blivit en ikon i sammanhanget och som inte skall utelämnas när man pratar bilspel är det helt unika GTA som har blivit både risat och rosat genom åren men som ger spelaren möjlighet att inte bara köra bil utan att ta alla möjliga fordon som finns och att köra dessa.

Ny teknik

Något av det hetaste just nu på många områden är VR, Viritual Reality. En teknik som gör att man med 3D teknik kan på en spelare eller en besökare att få känslan av att vara i ett rum, en byggnad eller i en bil eller ett flygplan. Spelindustrin och framför allt utvecklare av bilspel är inte sena på att hänga på denna nya teknik som gör det möjligt att exempelvis se sig om i billen genom att röra på huvudet eller att titta runt i ett rum. Denna teknik ger i kombination med fantastisk grafik en känsla som spelaren inte tidigare kunnat uppleva någon annan stans. Det kräver naturligtvis en del utrustning för att kunna uppnå denna VR tekniken. Något som inte är jättebilligt i dag men det är sällan som det kommer ny teknik som är billig. Dock är det så att teknik inte håller priser under någon längre tid. Eftersom utvecklingen går så rasande fort tar det inte lång tid förrän priserna går ner och det finns bra teknik att få tag i till ett billigare pris. Så om man kan hålla sig lugn för en stund och inte skaffa den nyaste tekniken så fort den kommer ut så kommer det att finnas mycket bra utrustning till ett mycket bra pris inom en inte allt för lång framtid.